C H I N A   H O U S E
Vestergade 48, 5700 Svendborg

Ejers baggrund

Dansk-kineseren  Xiang Qin Weng  har pr. 1. januar 2003,  overtaget restaurant og grillbar     "China House" i Vestergade 48, Svendborg.

Xiang Qin Weng kom til Danmark i år 1991, som 36-årig og han er i dag dansk statsborger.

I Danmark har han bl.a. fået en uddannelse indenfor restaurations- og servicebranchen, så han har et godt kendskab ikke alene til kinesiske forhold, men også til de standarder, som kræves i Danmark.
Hans speciale er det kinesiske køkken, som det har været lavet i hans familie i Sydkina gennem generationerne.

For to år siden skrev han en kogebog "Kinesisk madlavning" på forlaget Mellemgaard, som fortæller hvordan man kan lave kinesisk mad  -  også med danske råvarer.

I de fleste kinesiske restauranter i Danmark er det et ganske bestemt kinesisk menukort, der bruges, og det har der ikke ændret  sig i de sidste 20-30 år, men det vil jeg ændre på. Kinesisk mad er nemlig meget nuanceret, lige så nuanceret som mad i Europa. Mit menukort er den traditionelle spise fra min hjemegn i Sydkina, så derfor vil den mad, som jeg serverer, være meget forskellig fra anden kinesisk mad i Danmark, siger Xiang Qin Weng.