C H I N A H O U S E
Vestergade 48, 5700 Svendborg
Ejers baggrund
Dansk-kineseren Xiang Qin Weng har pr. 1. januar 2003, overtaget restaurant og grillbar "China House" i Vestergade 48, Svendborg.
Xiang Qin Weng kom til Danmark i år 1991, som 36-årig og han er i dag dansk statsborger.
I Danmark har han bl.a. fået en uddannelse indenfor restaurations-
og servicebranchen, så han har et godt kendskab ikke alene til kinesiske forhold, men også til de
standarder, som kræves i Danmark.
Hans speciale er det kinesiske køkken, som det har været lavet i hans familie i Sydkina gennem
generationerne.
For to år siden skrev han en kogebog "Kinesisk madlavning" på forlaget Mellemgaard, som
fortæller hvordan man kan lave kinesisk mad - også med danske råvarer.
I de fleste kinesiske restauranter i Danmark er det et ganske bestemt kinesisk menukort, der bruges, og det har der ikke ændret sig i de sidste 20-30 år, men det vil jeg ændre på. Kinesisk mad er nemlig meget nuanceret, lige så nuanceret som mad i Europa. Mit menukort er den traditionelle spise fra min hjemegn i Sydkina, så derfor vil den mad, som jeg serverer, være meget forskellig fra anden kinesisk mad i Danmark, siger Xiang Qin Weng.